tisdag 8 januari 2008

Hovs hallar än en gång...

Två gånger när jag har varit nere och besökt min vän Christer i Skåne har vi besökt Hovs hallar. Första gången vi var där gick vi inte ner till själva stranden, stigen ner är ganska brant och jag har lite problem med balansen efter en liten olyckshändelse i fjällvärlden för ett antal år sedan och just den här dagen var det dessutom lite fuktigt efter ett regn.
Andra gången vi var där tog jag mig ner genom att jag använde mitt stativ som stödkäpp, men det tog sin tid eftersom jag hela tiden mycket noga måste se vad jag satte ner fötterna.





Översta bilden direkt ur kameran. Bild 2 "fusk" HDR. Bild 3 lite softad cross-processing och sist en med lite mera "Bergman" ljus.

Ni som kan er Ingmar Bergman vet att det var här som han spelade in den berömda scenen i Det Sjunde Inseglet där riddaren spelar shack med döden. Scenen i filmen skall föreställa en gryning men är faktiskt inspelad frammåt kvällen just innan solen gick ner. Man kan fundera över hur dom kunde få ner inspelningsutrustningen, det var ju ganska stora och klumpiga saker på den där tiden, dessutom är det några hästar med i scenen. Jag misstänker att dom måste ha tagit sig dit med båt.


Ingmar Bergman instruerar liemannen (Bengt Ekerot) i " Sjunde Inseglet " från 1957. Foto: Louis Huch © AB Svensk Filmindustri



Allt om Ingmar Bergmans filmer hittar du här!

"Jag har nått den period i livet då man vaknar varje morgon och räknar krämporna. Om de inte är fler än sju - då stiger jag tacksamt upp till en ny dag" - Ingmar Bergman

Inga kommentarer: